Kategorie receptů
- Autor: prochazkk
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Losos | 300 |
Parmezán 25 % průměr | 20 |
Polníček | 90 |
Salát ledový | 100 |
Hořčice plnotučná | 10 |
Hořčice kremžská (Hellmann´s) | 5 |
Med | 15 |
Majonéza Boneco | 40 |
Cibule | 50 |
Dochucovadla:
pepř, balsamikový ocet, (sůl)
Energetická hodnota celkem: 4590 kJ
Bílkoviny (g): 81,
Tuky (g): 74,
Sacharidy (g): 23,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1148 kJ
Bílkoviny (g): 20.3, Tuky (g): 18.5, Sacharidy (g): 5.8, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Oba saláty omýt a osušit. Ledový natrhat na kousky. Červenou cibuli nakrájet na tenké kroužky a smíchat se saláty. Navršit na talíře. Parmazán nastrouhat. Vykostěného lososa nakrájet na 3 cm kousky, obalit v parmazánu a naskládat do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Dát péci na 190 st asi na 15 min, až parmazán začne zlátnout. Med rozmíchat v balsamikovém octě (2 lžíce), až se zcela rozpustí. Pak vmíchat dvě lžičky dijonské hořčice a lžičku hrubozrnné hořčice. Nakonec majonézu. Pokapat salát zálivkou, navrch naskládat lososové kousky a posypat hrubě mletým pepřem. Obvykle není potřeba solit, parmazán je slaný dost
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.