Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Salát s parmazánovým lososem a medovohořčicovou zálivkou

Zpět
  • Autor: prochazkk
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

pepř, balsamikový ocet, (sůl)

Energetická hodnota celkem: 4590 kJ

Bílkoviny (g): 81, Tuky (g): 74, Sacharidy (g): 23, SAFA (g): 18, Cukry (g): 19, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1148 kJ

Bílkoviny (g): 20.3, Tuky (g): 18.5, Sacharidy (g): 5.8, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Oba saláty omýt a osušit. Ledový natrhat na kousky. Červenou cibuli nakrájet na tenké kroužky a smíchat se saláty. Navršit na talíře. Parmazán nastrouhat. Vykostěného lososa nakrájet na 3 cm kousky, obalit v parmazánu a naskládat do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Dát péci na 190 st asi na 15 min, až parmazán začne zlátnout. Med rozmíchat v balsamikovém octě (2 lžíce), až se zcela rozpustí. Pak vmíchat dvě lžičky dijonské hořčice a lžičku hrubozrnné hořčice. Nakonec majonézu. Pokapat salát zálivkou, navrch naskládat lososové kousky a posypat hrubě mletým pepřem. Obvykle není potřeba solit, parmazán je slaný dost

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři