Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Tvarohové muffiny

Zpět
  • Autor: Zubla
  • Doba přípravy (min.): 25
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

Vanilkové aroma

Energetická hodnota celkem: 7185 kJ

Bílkoviny (g): 68, Tuky (g): 51, Sacharidy (g): 243, SAFA (g): 8, Cukry (g): 85, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 599 kJ

Bílkoviny (g): 5.7, Tuky (g): 4.3, Sacharidy (g): 20.3, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 7.1, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Smícháme vejce s cukrem, případně přidáme rovnou vanilkové aroma. Přidáme olej, tvaroh, rozinky(nebo čokošku). Přidáme mouku, i s kypřícím práškem. Těsto je dost husté, lžičkami ho ponakládáme do košíčků/plechu na muffiny. Zhruba do půlky? Max ale do 2/3. Trouba na 180-190 stupňů, pečeme 10-20 minut(podle velikosti formiček). Osobně ze začátku dávám horkovzduch a pak přepnu na normál. Používám třtinový cukr, ale dá se použít třeba i balík vanilkového a zbytek třtinového, jak je libo. Tvaroh Ehrmann je nízkotučný, navíc je takový řidší. Kdo nemá, možná pak přidat trochu mléka nebo jogurtu, pokud by bylo moc husté těsto. A dnes jsem dělala s pšeničnými otrubami/klíčky(20g) a ubrala olej na 20g - je to zdravější, víc vlákniny, ale rodina asi tak nadšená nebude. Přijdou mi takové slepenější, těžší. Rodina ocení nadýchanější. Ale i tyto jsou dobré. P.S. Na fotce jsou dnešní s otrubami a čokoládou, malé a střední formičky. Podle receptu to vyjde na těch 12 středních muffinů. Takové ty normální.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři