Kategorie receptů
- Autor: Judys
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 63 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Brambory albert Quality | 618 |
Mrkev | 157 |
Celer - bulva | 133 |
Kapusta hlávková | 213 |
Česnek | 13 |
Bohatý bujón zeleninový (Knorr) | 20 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kmín
Energetická hodnota celkem: 3513 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 161,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 41,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 703 kJ
Bílkoviny (g): 4.6, Tuky (g): 2.2, Sacharidy (g): 32.2, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 8.2, Vláknina (g): 4.6, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Cibuli, mrkev, celer i česnek nakrájejte najemno. Máslo a olej rozpalte ve velkém hrnci. Přidejte zeleninu a pět minut za stálého míchání opékejte. Přidejte bram bory, dobře je osolte a opepřete a opékejte dalších pět minut. Vlijte vývar, přidejte půl lžičky kmínu, polovinu kapusty, nasekanou na tenké nudličky a zbavenou tuhých částí, a přiveďte k varu. Když jsou brambory měkké, polévku rozmixujte tyčovým mixérem, dochuťte solí, přidejte zbylou kapustu a pár minut povařte.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.