Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kapustová polévka

Zpět
  • Autor: Judys
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, kmín

Energetická hodnota celkem: 3513 kJ

Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 161, SAFA (g): 1, Cukry (g): 41, Vláknina (g): 23, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 703 kJ

Bílkoviny (g): 4.6, Tuky (g): 2.2, Sacharidy (g): 32.2, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 8.2, Vláknina (g): 4.6, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Cibuli, mrkev, celer i česnek nakrájejte najemno. Máslo a olej rozpalte ve velkém hrnci. Přidejte zeleninu a pět minut za stálého míchání opékejte. Přidejte bram bory, dobře je osolte a opepřete a opékejte dalších pět minut. Vlijte vývar, přidejte půl lžičky kmínu, polovinu kapusty, nasekanou na tenké nudličky a zbavenou tuhých částí, a přiveďte k varu. Když jsou brambory měkké, polévku rozmixujte tyčovým mixérem, dochuťte solí, přidejte zbylou kapustu a pár minut povařte.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

26. 10. 2012 19:01
Vypadá to moc dobře,určitě vyzkouším,jsem polévková,díky.Lenka

Naši partneři