Kategorie receptů
- Autor: babuskajaruska
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mléko polotučné trvanlivé 1,5 % tuku průměr | 250 |
Natur bujón hovězí - suchý stav | 20 |
Cibule | 640 |
Oleje (všechny druhy) | 50 |
Mouka pšeničná hladká | 85 |
Voda | 1750 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 5218 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 62,
Sacharidy (g): 141,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 53,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 435 kJ
Bílkoviny (g): 2.6, Tuky (g): 5.2, Sacharidy (g): 11.8, SAFA (g): 0.9, Cukry (g): 4.4, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Na oleji(30g) zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli (380 g), pak zaprášíme hl. moukou (50g) a opražíme do růžova. Pak zalijeme horkou vodou (1,75l) s rozpuštěnými dvěmi kostkami masoxu. Necháme povařit a pak ponorným mixerem rozšleháme do krémova.Na konec přilijeme 1/4 l horkého mléka pro zjemnění. Osolíme a dochutíme pepřem,ozdobíme petrželkou. Můžeme podávat s osmaženou žemlí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.