Kategorie receptů
- Autor: Ewulka
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cuketa | 200 |
Rajčata | 100 |
Kapusta růžičková | 80 |
Mrkev | 80 |
Celer - bulva | 50 |
Květák | 200 |
Cibule | 40 |
Rajský protlak | 60 |
Fazolové lusky zelené (Bonduelle) | 60 |
Kedlubna | 100 |
Natur bujón kuřecí - suchý stav | 15 |
Dochucovadla:
koření bujonová kostka
Energetická hodnota celkem: 1608 kJ
Bílkoviny (g): 18,
Tuky (g): 8,
Sacharidy (g): 61,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 37,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 402 kJ
Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 15.3, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 9.3, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
nejprve na olivovém oleji orestujeme cibulku, poté přilijeme do hrnce cca 1l vody a přidáme bujonovou kostku, necháme dobře rozpustit, přivádíme vodu k varu a postupně přidáváme nakrájenou zeleninu.(já osobně od té, co se vaří nejdéle-mrkev až po nejkratší-např.rajčata, aby nebyla úplně rozvařená). Uděláme spíše takový "zeleninový guláš" přidáme 1/2 - 1 konzervu rajčatového pyré a dochutíme podle vlastních chutí(vegeta,sůl, já i kari)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.