Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Hovězí na rajčatech s provensálským kořením, rýže

Zpět
  • Autor: dareba
  • Doba přípravy (min.): 50
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

provensálské bylinky, bobkový list, nové koření, sůl, mletý pepř, drcený kmín

Energetická hodnota celkem: 1975 kJ

Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 48, SAFA (g): 6, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Omyté, osušené maso naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme z obou stran. Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno, přidáme k masu, okmínujeme, ochutíme směsí provensálských bylinek, doplníme rajským protlakem, bobkovým listem a novým kořením, pak podlijeme vodou a dusíme. Spaříme rajčata, oloupeme, pokrájíme na kostičky a přidáme k masu. Když je maso měkké, vyjmeme ho ze šťávy a uchováváme v teple. Mouku rozmícháme asi ve 2 lžicích vody, masovou šťávu zahustíme a necháme dobře provařit. Podáváme s vařenou rýží.

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

26. 11. 2014 19:27
Moc dobré :)
16. 03. 2013 11:00
Dnes vařím tak jsem zvědavá :-)

Naši partneři