Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Hedvábné brambory

Zpět
  • Autor: mosem
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

špetka soli, petrželka,

Energetická hodnota celkem: 5458 kJ

Bílkoviny (g): 117, Tuky (g): 50, Sacharidy (g): 93, SAFA (g): 20, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 18

Energetická hodnota na 1 porci: 1365 kJ

Bílkoviny (g): 29.3, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 23.3, SAFA (g): 5, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 4.5

Postup přípravy

Brambory ve slupce uvaříme, oloupáme a nakrájíme na plátky. Šunku z kuřecích prsou nakrájíme na kostičky, které osmahneme na cibulce s troškou olivového oleje. Do misky naskládáme vrstvu brambor, na které dáme vrstvu šunky, střídáme až do celkového spotřebování. Rozšleháme cottage s vejce a zalejeme brambory a šunku v misce. Vložíme do trouby a zapečeme při teplotě 180 st. asi 30 minut. Díky cottage je jídlo jemné a vláčné.

Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

12. 01. 2014 19:03
Zajímavý nápad, taky vyzkouším. Díky za tip :-)
12. 01. 2014 00:02
To bude dobré, stejně jako ostatní tvé recepty, které jsi tu uveřejnil. Baví mně na nich ta jednoduchost přípravy. Dík.
11. 01. 2014 20:38
Mnooo, tak si udělám docela určitě. :-))
11. 01. 2014 19:37
To vypadá skvostně - další nápad, jak využít cottage i v teplé kuchyni.

Naši partneři