Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Tvarohový koláč s ovocem

Zpět
  • Autor: Elulenka
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Uživatelský recept
  • Porce: 15.00

Ingredience

Dochucovadla:

kypřící prášek, 2 vanilínové cukry, citrónová kůra z 1 citrónu, sůl

Energetická hodnota celkem: 14350 kJ

Bílkoviny (g): 142, Tuky (g): 112, Sacharidy (g): 453, SAFA (g): 54, Cukry (g): 290, Vláknina (g): 21, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 957 kJ

Bílkoviny (g): 9.5, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 30.2, SAFA (g): 3.6, Cukry (g): 19.3, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Mouku, kypřící prášek, 75g moučkového a 1 vanilínový cukr, kůru z poloviny citrónu, špetku suli, 1 vejce a máslo smícháme na vále a vypracujeme hladké těsto. Necháme je půl hodiny odpočinout, poté jej vyválíme a vložíme do dortové formy (26 cm) tak, aby pokrylo vymazané dno i okraje formy (cca 1 - 2 cm pod okraj). Tvaroh, 100 g cukru, 1 vanilínový cukr, citrónovou kůru z druhé poloviny citrónu, 3 vejce, 2 PL kukuřičného škrobu a dětskou krupici vyšlecháme a nalijeme do formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 60 minut. Upečený koláč necháme vychladnout, ozdobíme ovocem dle vlastního výběru a povrch přelijeme želatinou (šťáva z kompotovaného ovoce + želé v prášku).

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři