Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kuře v jogurtu

Zpět
  • Autor: Petrajda
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, česnek, koření na kuře

Energetická hodnota celkem: 7615 kJ

Bílkoviny (g): 267, Tuky (g): 73, Sacharidy (g): 20, SAFA (g): 36, Cukry (g): 20, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1269 kJ

Bílkoviny (g): 44.5, Tuky (g): 12.2, Sacharidy (g): 3.3, SAFA (g): 6, Cukry (g): 3.3, Vláknina (g): 0.2, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Kuře naporcujeme, odstraníme z něj kůži a osolíme. Do jogurtu prolisujeme česnek (podle chuti) a přidáme oblíbené koření - já použila řeckou směs na kuře - 2 - 3 polévkové lžíce, nebojte se množství. Porce masa vložíme do lehce vymaštěného pekáčku a zalijeme ochuceným jogurtem. Zakryjeme a máme-li čas, necháme do druhého dne rozležet. Pečeme zvolna a pomalu, čím pomaleji a déle, tím lépe. Po hodině se podíváme a můžeme podlít vodou, obvykle se všechne jogurt do masa vsákne a je to potřeba. Z hotového kuřete by se měly snadno vyndat kosti. Podáváme s jakoukoli přílohou, vhodná je rýže nebo těstoviny, případně kuskus.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři