Kategorie receptů
- Autor: sduranova
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Fazole | 200 |
Oticke kysane bile zeli s mrkvi | 500 |
Mrkev | 150 |
Celer - bulva | 50 |
Cibule | 200 |
Oleje (všechny druhy) | 25 |
Smetana ke šlehání 33 % tuku průměr | 200 |
Mléko polotučné průměr | 200 |
Švestková povidla | 25 |
Česnek | 30 |
Mouka pšeničná hladká | 20 |
Voda | 2000 |
Brambory zimní | 150 |
Švestky sušené | 50 |
Vejce celá průměr | 55 |
Dochucovadla:
sůl, bobkový list, hříbky, nové koření, pepř
Energetická hodnota celkem: 9708 kJ
Bílkoviny (g): 83,
Tuky (g): 100,
Sacharidy (g): 272,
SAFA (g): 49,
Cukry (g): 113,
Vláknina (g): 65,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1214 kJ
Bílkoviny (g): 10.4, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 34, SAFA (g): 6.1, Cukry (g): 14.1, Vláknina (g): 8.1, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Přes namočené fazole slijeme a uvaříme ve 2 l vody na skus s jednou cibulí a koření. Dáme vařit zelí a přidáme na kostičky nakrájené brambory a kořenovou zeleninu, sušené hříbky, na kousky nakrájené sušené švestky. Na oleji osmahneme zbytek cibule, česnek, přidáme švestková povidla a zalejeme mlékem. Směs vlijeme k fazolím a zelenině, promícháme, přidáme smetanu. Nakonec vmícháme rozšlehané vejce. Pokud se Vám zdá, že polévka je málo kyselá přidejte trošku octa. Podává se s chlebem nebo jen tak.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.