Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Bystřická kyselica

Zpět
  • Autor: sduranova
  • Doba přípravy (min.): 50
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, bobkový list, hříbky, nové koření, pepř

Energetická hodnota celkem: 9708 kJ

Bílkoviny (g): 83, Tuky (g): 100, Sacharidy (g): 272, SAFA (g): 49, Cukry (g): 113, Vláknina (g): 65, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1214 kJ

Bílkoviny (g): 10.4, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 34, SAFA (g): 6.1, Cukry (g): 14.1, Vláknina (g): 8.1, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Přes namočené fazole slijeme a uvaříme ve 2 l vody na skus s jednou cibulí a koření. Dáme vařit zelí a přidáme na kostičky nakrájené brambory a kořenovou zeleninu, sušené hříbky, na kousky nakrájené sušené švestky. Na oleji osmahneme zbytek cibule, česnek, přidáme švestková povidla a zalejeme mlékem. Směs vlijeme k fazolím a zelenině, promícháme, přidáme smetanu. Nakonec vmícháme rozšlehané vejce. Pokud se Vám zdá, že polévka je málo kyselá přidejte trošku octa. Podává se s chlebem nebo jen tak.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

18. 01. 2014 15:59
Vyzkoušeno, super!
09. 01. 2014 14:27
Škoda, že zde nelze dávat recepty do oblíbených.

Naši partneři