Kategorie receptů
- Autor: Nikitapa
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kachní krky | 434 |
Brokolice | 320 |
Brambory rané | 320 |
Zelí bílé hlávkové | 400 |
Petržel - kořen | 100 |
Cibule | 145 |
Voda | 2500 |
Kroupy ječné | 200 |
Dochucovadla:
Sůl, kuličkový pepř, nové koření, bobkový list
Energetická hodnota celkem: 7760 kJ
Bílkoviny (g): 126,
Tuky (g): 26,
Sacharidy (g): 268,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 39,
Vláknina (g): 48,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 647 kJ
Bílkoviny (g): 10.5, Tuky (g): 2.2, Sacharidy (g): 22.3, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 3.3, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Do velkého hrnce dáme kachní krky, cibuli, mrkev, česnek petržel a vodu. Přidáme sůl, kuličkový pepř, bobkový list. Přivedeme k varu a poté stáhneme teplotu, aby se polévka nevařila, jen občas probublala. Takto to necháme cca 2 hodiny. Jak je hotovo, přes síto slejeme vývar do druhého hrnce, přidáme brambory nakrájené na kostky, na nudličky nakrájené zelí. Jak toto změkne, přidáme čerstvou brokolici a mrkev uvařenou ve vývaru. Mezitim nám vychladly krky. Obereme je a maso přidáme do polévky. Polévku dle libosti dochutíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.