Kategorie receptů
- Autor: marencinovam
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa | 270 |
Květák | 470 |
Rajský protlak | 400 |
Jogurt bílý polotučný 3 % tuku průměr | 75 |
Eidam 30 % průměr | 60 |
Dochucovadla:
sůl, koření na kuře, steak koření
Energetická hodnota celkem: 4166 kJ
Bílkoviny (g): 93,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 113,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 70,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1389 kJ
Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 37.7, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 23.3, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Květák si rozebereme na větší růžice,opláchneme a dáme do misky. Kuřecí maso si nakrájíme na větší kostky a promícháme s kořením a solí. Z misky s květákem vylijeme okapanou vodu,přidáme okořeněné maso a vše zalijeme rajčatovým protlakem.Vše opatrně promícháme a dáme odležet.Po chvíli lehce ochutnáme,dle potřeby dosolíme a směs vložíme do vymazaného pekáčku.(Já dosolovala,ale pak jsme ještě museli trošku solit i na talíři). Pekáček přiklopíme poklicí a vložíme do vyhřáté trouby na 175°C.V okamžiku kdy se směs začne viditelně péct ztlumíme na 165°Ca pečeme do změknutí a skoro "vydušení" šťávy.(Nepodlévala jsem od začátku ani po dobu pečení-ale když bude potřeba,tak přidejte lehounce tekutin). Podáváme s vař.bramborem,nebo chlebem.J
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.