Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Francouzské brambory - trochu upravené

Zpět
  • Autor: paulline
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

Zdravita (Podravka, Vegeta, Vegeta natur), sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 12789 kJ

Bílkoviny (g): 169, Tuky (g): 162, Sacharidy (g): 227, SAFA (g): 74, Cukry (g): 29, Vláknina (g): 27, Sůl (g): 22

Energetická hodnota na 1 porci: 2132 kJ

Bílkoviny (g): 28.2, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 37.8, SAFA (g): 12.3, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 3.7

Postup přípravy

Cibuli na kostičky necháme zesklovatět, salám nakrájený na kostičky osmahneme a ochutíme Podravkou. Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na kostičky (kvůli dětem nedělám kolečka, lépe se jim to jí). Brambory osolíme, smícháme je s osmahnutým saláme a dáme do vymazaného pekáče (zapékací misky). Nechám cca 20 min zapéct, poté zalijeme vejci rozšlehanými v mléce s pepřem a solí. Chvíli zapečeme. Nakonec přidáme nastrouhaný Eidam a necháme zrůžovět. Jídlo je celkem kalorické, každopádně můžeme točený salám nahradit třeba kuřecí šunkou a změnit poměry jednotlivých surovin. Zkoušela jsem různě a vše bylo chutné.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři