Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Semolinové těstoviny se šunkou, rajčatovou omáčkou a parmezánem

Zpět
  • Autor: Martja
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl dle chuti Čerstvá bazalka a petrželka (cca půl hrstky od každého) + pár lístků bazalky na ozdobení.

Energetická hodnota celkem: 1977 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 54, SAFA (g): 5, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 3

Postup přípravy

Oloupejte rajčata, nakrájejte je (v zimě používám italská rajčata v konzervě) a najemno nakrájejte cibuli (menší cibule) a česnek (2 stroužky). Dejte vařit těstoviny do vroucí vody na 9 minut. Mezi vařením těstovin na pávničce v oleji (3g - používám sprejový dávkovač) osmažte cibulku a česnek a po sesklovatění cibulky přidejte šunku či maso (není ale nutné). Poté co je šunka či maso hotové přidejte nakrájená rajčata. Nechte povařit a nasekejte si omyté bylinky. Po 9 minutách vaření slejte těstoviny a vhoďte je do připravené misky se studenou vodou. Po pár vteřinách vodu slejte a vmíchejte do těstovin zbylé množství oleje. Do omáčky vmíchejte bylinky a 2/3 nastrouhaného parmezánu. Po cca minutce pánvičku odstavte a vmíchejte těstoviny. Při servírování posypte pokrm zbytkem parmezánu a lístky bazalky.

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři