Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kuřecí "Palak gosht" (indické kari se špenátem)

Zpět
  • Autor: Martja
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Originál je ze skopového masa, takže pokud máte možnost, vyzkoušejte i s ním :o)

Ingredience

Dochucovadla:

Zázvor: 1 lžíce (čerstvý, nastrouhaný) koření: sůl, koriandr, římský kmín po 1 lžičce, kurkuma, chilli, hřebíček, skořice, kardamom - 0.5 lžičky od každého

Energetická hodnota celkem: 5125 kJ

Bílkoviny (g): 158, Tuky (g): 46, Sacharidy (g): 44, SAFA (g): 7, Cukry (g): 25, Vláknina (g): 17, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1281 kJ

Bílkoviny (g): 39.5, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 11, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Osmahneme ve woku cibuli dohněda, přidáme koření včetně zázvoru a česneku a půl minutu osmahneme. Přidáme nakrájené maso na kostky, osolíme a po zhnědnutí přidáme oloupaná rajčata a podlijeme trochou vody a rajčatovou šťávou. Dusíme pod pokličkou cca 20 minut. Přidáme špenát, který předem povaříme ve slané vodě 5 minut a společně dusíme dalších 10 minut. Podáváme s rýží basmati nebo se zeleninou :o)

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

18. 01. 2013 12:45
Hotovo a je to výborné!
17. 01. 2013 20:09
Zítra se do toho chci pustit, snad se mi to povede :)
16. 01. 2013 09:37
To je hodně zajímavá kombinace, musím to někdy vyzkoušet.

Naši partneři