Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kuřecí prsa s oříšky kešu a zeleninou

Zpět
  • Autor: Martja
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 4409 kJ

Bílkoviny (g): 87, Tuky (g): 32, Sacharidy (g): 101, SAFA (g): 5, Cukry (g): 32, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 2205 kJ

Bílkoviny (g): 43.5, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 50.5, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky a v míse smícháme s 1 lžící škrobu. Smícháme sezamový olej (1 lžička, započítáno jako 3g oleje), omáčku hoisin (1 lžíce) a 1 prolisovaný stroužek česneku. Směs nalijeme na kuřecí maso , promícháme a necháme 20 minut marinovat. Na oleji (rozprašovačem 3g) opečeme kešu (cca 1 minutu) do zlatova. Přidáme hrášek (lze použít i lusky), celer, zvývající česnek, cibuli, sojové výhonky a papriku. Za občasného zamíchání dusíme 2-3 minuty. Vše vyjmeme. Slijeme marinádu z masa. Znovu poprášíme pánev olejem (opět 3g) a přidáme maso a opekáme 3-4 minuty. Vrátíme zeleninu a oříšky. V misce rozmícháme 2 lžičky škrobu s 2 lžícemi omáčky hoisin a 200 ml kuřecího vývaru a nalijeme do woku. Vaříme dokud omáčka neshoustne. Podáváme s vařenou rýží.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři