Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Jáhelník podle sonjany

Zpět
  • Autor: sonjana
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice,vanilka a dále dle libosti

Energetická hodnota celkem: 7360 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 50, Sacharidy (g): 289, SAFA (g): 11, Cukry (g): 118, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 920 kJ

Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 36.1, SAFA (g): 1.4, Cukry (g): 14.8, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Jáhly propláchneme studenou vodou,necháme oschnout a na sucho orestujeme v nepřilnavém hrnci,zalejeme vodou v poměru 1:1 a uvaříme po dobu cca 30 minut na mírném plameni do kašovité konzistence,přisypeme vlašské ořechy,jádra,cca 12 g přepuštěného másla,lžičku skořice a 110 g medu(nebo fruktózy,umělého sladidla v odpovídajícím množství),a dvě lžíce mléka nejlepší je sojové či rýžové. Na vypnuté plotně dovaříme dokud se nevypaří zbytek tekutin a nevznikne hutná kaše-stále mícháme. Poté přelijeme do dortové formy vymazané tukem a vysypané kokosem a dáme do chladu. Mezitím v 1 l vody dáme vařit 350 g zmraženého ovoce-já jsem si koupila zrovna jahody a přisypeme 10 g agarového prášku,až se směs začne vařit vypneme plotnu a přelijeme obsah hrnce do dortové formy na vychladlý korpus a opět dáme chladit. Zpravidla stačí přes noc a agar stuhne do krásné želatinové konzistence.Agarovou hmotu lze též před dovařením dochutit sladidly,ovocnou šťávou nebo medem.Osobně ochucuji jen korpus a nahoře dávám přednost chuti ovoce.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři