Kategorie receptů
- Autor: selmicka.13
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuře průměr | 1300 |
Mrkev | 400 |
Celer - bulva | 200 |
Petržel - kořen | 200 |
Kedlubna | 200 |
Pór | 200 |
Květák | 200 |
Voda | 3000 |
Sůl | 50 |
Dochucovadla:
petrželka nať nebo libeček
Energetická hodnota celkem: 8980 kJ
Bílkoviny (g): 295,
Tuky (g): 54,
Sacharidy (g): 110,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 66,
Vláknina (g): 34,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1123 kJ
Bílkoviny (g): 36.9, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 13.8, SAFA (g): 3, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Omyté kuře bez kůže rozčtvrtíme, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Až bude měkké tak je vyndáme, vývar přecedíme a přidáme zeleninu nakrájenou na kostky nebo nastrouhanou na hrubší nudličky (může být i mražená) a dáme znovu vařit. Maso obereme, nakrájíme na kousky a přidáme do polévky. Až bude zelenina měkká, přidáme pokrájenou petrželku nebo libeček. Popřípadě ještě dochutíme solí. Váha zeleniny v receptu je očištěná.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.