Kategorie receptů
- Autor: Hana Svobodova
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Klobása moravská | 300 |
Zelí bílé kysané | 400 |
Cibule | 100 |
Energetická hodnota celkem: 4020 kJ
Bílkoviny (g): 45,
Tuky (g): 72,
Sacharidy (g): 32,
SAFA (g): 32,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 503 kJ
Bílkoviny (g): 5.6, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 4, SAFA (g): 4, Cukry (g): 2.1, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Do velkého hrnce dám nakrájenou ostravskou klobásu a velmi pomalu ji vyprařím - pozor musíte pomalu na mírném plameni, jinak se vám připálí! Do tuku, který se z klobásy uvolnil přihodím nakrájenou cibuli a osmahnu, na závěr přidám papriku (červenou nepálivou nebo pálivou, dle chuti) a nechám rozvonět. Na připravenou směs přihodím nakrájené a propláchnuté kys. zelí, které promíchám s ostatními ingrediencemi a po chvilce zaliji vařící vodou. Kdo má rád houby, může přidat hrst sušených, u nás je děti nejí a tak bývá polévka bez hub. Pososlím. Do polévky přidám pár kuliček nového koření a pepře, jeden lístek bobkového listu a na závěr dle chuti jeden stroužek česneku. Vařím asi 30 min. V dietní variantě jím polévku bez smetany, rodina si sama do polévky přimíchává kys. smetanu dle chuti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.