Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Zelňačka

Zpět

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Klobása moravská300
Zelí bílé kysané400
Cibule100

Energetická hodnota celkem: 4020 kJ

Bílkoviny (g): 45, Tuky (g): 72, Sacharidy (g): 32, SAFA (g): 32, Cukry (g): 17, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 10

Energetická hodnota na 1 porci: 503 kJ

Bílkoviny (g): 5.6, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 4, SAFA (g): 4, Cukry (g): 2.1, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Do velkého hrnce dám nakrájenou ostravskou klobásu a velmi pomalu ji vyprařím - pozor musíte pomalu na mírném plameni, jinak se vám připálí! Do tuku, který se z klobásy uvolnil přihodím nakrájenou cibuli a osmahnu, na závěr přidám papriku (červenou nepálivou nebo pálivou, dle chuti) a nechám rozvonět. Na připravenou směs přihodím nakrájené a propláchnuté kys. zelí, které promíchám s ostatními ingrediencemi a po chvilce zaliji vařící vodou. Kdo má rád houby, může přidat hrst sušených, u nás je děti nejí a tak bývá polévka bez hub. Pososlím. Do polévky přidám pár kuliček nového koření a pepře, jeden lístek bobkového listu a na závěr dle chuti jeden stroužek česneku. Vařím asi 30 min. V dietní variantě jím polévku bez smetany, rodina si sama do polévky přimíchává kys. smetanu dle chuti.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři