Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

ostré karí se šmakounem a cizrnou

Zpět
  • Autor: oldyz
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sójová omáčka, rybí nebo ústřicová omáčka, chilli, zázvor

Energetická hodnota celkem: 6085 kJ

Bílkoviny (g): 77, Tuky (g): 80, Sacharidy (g): 106, SAFA (g): 21, Cukry (g): 43, Vláknina (g): 26, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1521 kJ

Bílkoviny (g): 19.3, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 26.5, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 10.8, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Sušené houby shi-take namočíme do vody. Cizrnu uvaříme doměkka. Zeleninu a šmakouna nakrájíme na větší proužky. Do širšího hrnce dáme kokosové mléko, karí pastu, chilli papričku a pokud máme i limetové listy a přivedeme k varu. Postupně vkládáme suroviny od hub až po cizrnu (dle tvrdosti) a uvaříme "al dente". Dle chuti můžeme přidat rybí omáčku, sojovou omáčku a další chilli a zázvor. K podávání je nejlepší bílá rýže, ale lze použít také štíhlé nudle od šmakouna, čímž získáme výrazně dietnější variantu:-) Karí chutná také bez přílohy!

Fotografie

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři