Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Králík na kari a zelenině

Zpět
  • Autor: Tanein
  • Doba přípravy (min.): 70
  • Uživatelský recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

kari, sůl, chilli koření, zázvor (lépe čerstvý)

Energetická hodnota celkem: 6512 kJ

Bílkoviny (g): 144, Tuky (g): 73, Sacharidy (g): 81, SAFA (g): 29, Cukry (g): 21, Vláknina (g): 21, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1302 kJ

Bílkoviny (g): 28.8, Tuky (g): 14.6, Sacharidy (g): 16.2, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 4.2, Vláknina (g): 4.2, Sůl (g): 0.4

Postup přípravy

Králíka očistíme,( vykostíme -není nutné) a naporcujeme na menší kusy - nejlépe sekáčkem. V míse smícháme kari koření s králičím masem a na drobno nakrájenou cibulí a česnekem. Necháme odležet. Pokrájíme si rajče, papriku, cuketu a špenát (nebo ho rozmrazíme). Nastrouháme si čerstvý zázvor. Na vok nebo do hrnce dáme olej a na něm opečeme králičí maso s cibulí. Podlejeme, přidáme další zeleninu a namočenou slzovku (v receptu uvedena jako kroupy) a dusíme do měkka. Zhruba deset minut před koncem přidáme i špenát a zázvor.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři