Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kuřecí maso s čočkou na marocký způsob

Zpět
  • Autor: CcLuln
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 4915 kJ

Bílkoviny (g): 193, Tuky (g): 24, Sacharidy (g): 44, SAFA (g): 5, Cukry (g): 23, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 983 kJ

Bílkoviny (g): 38.6, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 8.8, SAFA (g): 1, Cukry (g): 4.6, Vláknina (g): 1.6, Sůl (g): 0.4

Postup přípravy

Připravíme si až 8 menších tenčích kousků kuřecího masa, které mírně obalíme v jedné lžíci olivového oleje. V misce smícháme 2 rozdrcené stroužky česneku, 1 lžičku drceného kmínu, 1 lžičku koriandru a lžičku sladké mleté papriky. Tuhle směs do každého kuřecího plátku jemně vmasírujeme. Po obou stranách opečeme na pánvičce, bez přidání oleje (asi 5 minut každá strana). Po té maso z pánve vyjmeme, přidáme opět lžíci olivového oleje a jednu na plátky nakrájenou cibuli. Smažíme asi 5 minut, než cibule změkne a chytne barvu. K cibuli přidáme 50 g změklé čočky, 400g nakrájených rajčat (může být i z plechovky), 1 lžička rajského protlaku (nebo kečupu), 700 ml kuřecího vývaru a nakonec přidáme lžičku skořice nebo nahradíme skořicí celou. (Kdo chce zkusit se sušenými meruňkami, přidá i 200g sušených meruněk). Řádně v pánvi zamícháme a až přijde směs k varu, položíme na povrch kuřecí plátky. Vaříme pod pokličkou do té doby, než se vývar trochu vypaří. Já vařila cca 25-30 minut. Mezitím si připravíme dle svého rýži nebo kuskus.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři