Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Zeleninová polévka

Zpět
  • Autor: petulab
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, 6ks bobkový list, 10 ks nové koření

Energetická hodnota celkem: 2242 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 29, Sacharidy (g): 43, SAFA (g): 16, Cukry (g): 30, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 561 kJ

Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 10.8, SAFA (g): 4, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Na 2 lžících másla začneme restovat nahrubo nastrouhanou zeleninu, včetně koření. Nebojte se množství. Restujeme, až dozlatova. Pak základ zalijeme vařící vodou, ale jen tolik, abychom mohli zeleninu dále povařit - aby byla potopená. Přidáme lžičku soli a vaříme ještě asi 10 - 15 minut. Mezitím simůžeme připravit světlou máslovou jíšku, z 3 polévkových lžic mouky. Vychladlou jíšku zavaříme v hrnci se zeleninou. Vše dolijeme mlékem, případně část mléka nahradíme smetanou. Polévku odstavíme, přidáme tavený sýr, promícháme a necháme jej rozpustit. Nakonec polévku podle chuti osolíme a opepříme. Je vhodné koření vylovit. Jemnou polévku z kořenové zeleniny ihned podáváme

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři