Kategorie receptů
- Autor: Tanein
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 3 |
Zelí bílé hlávkové | 300 |
Kuřecí prsa | 100 |
Dochucovadla:
sojová omáčka, ocet, sůl
Energetická hodnota celkem: 796 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 4,
Sacharidy (g): 12,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 398 kJ
Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 6, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Dáme uvařit kuřecí prso. Vařené kuřecí prso nakrájíme na nudličky a vývar odložíme. Do části vývaru přidáme sojovou omáčku a rýžový ocet. (Může být i obyčejný). Čerstvé zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky. Sprejem na olej postříkáme pánev vok a rozpálíme jí. Vložíme zelí a orestujeme a po chvilce zalijeme ochuceným vývarem. Necháme asi 3-5 minut povařit, aby zelí zůstalo ještě křupavé. Pak ještě pár minut necháme odležet a případnou tekutinu slijeme. Zamícháme na jemnou pokrájené kuřecí maso a necháme vychladnout. Podáváme jako chutnou svačinu nebo doplněk k hlavnímu jídlu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.