Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Svíčková podle zdravé výživy

Zpět
  • Autor: Jirina55
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

citrón,sůl, divoké koření

Energetická hodnota celkem: 7755 kJ

Bílkoviny (g): 150, Tuky (g): 94, Sacharidy (g): 104, SAFA (g): 27, Cukry (g): 64, Vláknina (g): 29, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1939 kJ

Bílkoviny (g): 37.5, Tuky (g): 23.5, Sacharidy (g): 26, SAFA (g): 6.8, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 7.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Koženovou zeleninu očistíme, nakrájíme na plátky a dáme do mírného zhnědnutí restovat na malé množství oleje, přidáme divoké koření, sůl a špalíky masa, podlijeme vodou a nebo drůbežím vývarem adusíme do měkka. Měkké maso a divoké koření vyjmeme, co zbyde v rendlíku rozmixujeme - tím dojde k zahuštění omáčky a přidáme zakysanou smetanu, Hotovou oáčkou přelijeme porce masa. Vhodnou přílohou může být cokoliv.Proti klasice poměru zeleniny 1:1:1 je více mrkve, která nám omáčku osladí.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři