Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Houbové ragú, kuřecí plátek s rýží

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, hladkolistá petrželka - nať

Energetická hodnota celkem: 7577 kJ

Bílkoviny (g): 150, Tuky (g): 50, Sacharidy (g): 187, SAFA (g): 16, Cukry (g): 25, Vláknina (g): 45, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1894 kJ

Bílkoviny (g): 37.5, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 46.8, SAFA (g): 4, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 11.3, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Maso očistíme, osolíme a okořeníme jak jsme zvyklí (dávám většinou zázvor a tymián). Na oleji maso orestujeme z obou stran, dáme ho stranou. Na výpeku osmažíme cibulku s čerstvě nadrceným pepřem do zlatova. Pak přidáme nakrájené očištěné houby (nejlépe lesní směs) a osmažíme, podlijeme bílým vínem, necháme zredukovat, pak přidáme kuřecí vývar ... opět necháme zredukovat asi o polovinu, zalijeme smetanou a provaříme. Dochutíme: sůl, pepř. Nakonec vmícháme na drobno nakrájenou jarní cibulku, odstavíme z plamene. Maso vložíme zpět do ragú a necháme prohřát. Podáváme nejlépe s rýží, dozdobit můžeme čerstvě nasekanou petrželkou.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

05. 09. 2014 06:57
Doufám, že houby rostou, v neděli to zkusím

Naši partneři