Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

omáčka z lišek

Zpět
  • Autor: loreta
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Houby čerstvé průměr250
Máslo40
Mouka pšeničná hladká30

Dochucovadla:

citron, sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 1948 kJ

Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 32, Sacharidy (g): 32, SAFA (g): 16, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 17, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 487 kJ

Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 8, SAFA (g): 4, Cukry (g): 1, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Lišky dobře očistíme, pokrájíme a povaříme ve vodě okyselené citronem. Scedíme a na polovině másla chvíli podusíme. Ze zbylého másla a mouky připravíme růžovou jíšku, zředíme ji prochladlým vývarem z hub, rozšleháme a dohladka povaříme. Přidáme houby a necháme přejít varem. Tato houbová omáčka se hodí na vařená masa.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři