Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Houbová omáčka

Zpět
  • Autor: sona1959
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, kmín, bujon

Energetická hodnota celkem: 2254 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 56, SAFA (g): 11, Cukry (g): 40, Vláknina (g): 25, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 376 kJ

Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 3.2, Sacharidy (g): 9.3, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 6.7, Vláknina (g): 4.2, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Na másle zesklovatíme cibuli, přidáme pokrájené čerstvé houby (nebo namočené sušené). Chvíli podusíme. Zalijeme vodou a doplníme moukou rozmíchanou v části studené vody. Ihned důkladně promícháme, aby se netvořily hrudky. Přidáme kmín, sůl, pepř a necháme povařit. Přidáme mléko, ev. bujon a máslo na dochucení. Příloha: houskový knedlík, plátek hovězího z polévky nebo jen rýži.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři