Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

fazole con carne

Zpět
  • Autor: vlastovka
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 4271 kJ

Bílkoviny (g): 60, Tuky (g): 31, Sacharidy (g): 122, SAFA (g): 8, Cukry (g): 37, Vláknina (g): 27, Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 1424 kJ

Bílkoviny (g): 20, Tuky (g): 10.3, Sacharidy (g): 40.7, SAFA (g): 2.7, Cukry (g): 12.3, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 2.3

Postup přípravy

Fazole si den předem namočíme. Můžeme klidně i 2 dny, když si vzpomeneme. Rajčata nařízneme, spaříme, oloupeme a dužinu nasekáme nadrobno. Vývar ohřejeme, aby byl horký. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme najemno, česnek nakrájíme na plátky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a osmažíme dozlatova. Přidáme česnek a ihned mleté maso nebo nahradíme šunkou. Společně vše restujeme, dokud se maso nerozpadne na drobné kousky. Pak přidáme fazole s rajčaty, krátce osmahneme a zalijeme částí vývaru. Podle chuti osolíme a okořeníme pepřem a chilli kořením. Směs přikryjeme poklicí a za občasného míchání a podlévání dusíme, dokud nejsou fazole měkké. Zatím si očistíme chilli papričku s paprikou a nasekáme je najemno. Když jsou fazole měkké, přidáme sekané papriky a krátce podusíme. Chilli con carne vydusíme do požadované konzistence nebo zahustíme kukuřičnou moukou rozmíchanou ve vodě. Chilli con carne Mexico podáváme s rýží nebo chlebem. Podle chuti můžeme přidat i kukuřici.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři