Kategorie receptů
- Autor: ysenkova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 9.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Fazole | 122 |
Brambory vařené | 228 |
Celer řapíkatý | 184 |
Mrkev | 100 |
Rajčata | 440 |
Pór | 150 |
Zelí čínské | 160 |
Paprika červená | 76 |
Voda | 2000 |
Sůl | 10 |
Kečup | 20 |
Oleje (všechny druhy) | 15 |
Dochucovadla:
bazalka
Energetická hodnota celkem: 4191 kJ
Bílkoviny (g): 45,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 162,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 50,
Vláknina (g): 45,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 466 kJ
Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 18, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 5.6, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Namočené bílé fazole předem uvařit. Mezitím oškrabat/umýt všechnu ostatní zeleninu mimo rajčat. Tuto zeleninu nakrájet na přibližně stejné kousky. Rajčata oblanšírovat a poté nakráje na kousky - vodu nevylévat - použije se do polévky. Na lžíci olivového oleje mírně zarestovat všechnu nakrájenou zeleni. Zalít vodou z rajčat. Posolit. Vařit do požadové měkosti zeleniny. Část polévky rozmixovat. Po vypnutí sporáku do polévky zamíchat nakrájenou bazalku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.