Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Lilková pomazanka

Zpět
  • Autor: Larinka
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Uživatelský recept
  • Porce: 14.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Lilek500
Paprika červená400
Rajčata 300
Cibule40
Česnek5
Oleje (všechny druhy)10

Dochucovadla:

Sul ,pepř.

Energetická hodnota celkem: 1908 kJ

Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 63, SAFA (g): 2, Cukry (g): 38, Vláknina (g): 23, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 136 kJ

Bílkoviny (g): 0.9, Tuky (g): 1, Sacharidy (g): 4.5, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 2.7, Vláknina (g): 1.6, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Lilky a červené papriky uložíme na plech v celku a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupnu na 50 až 60 min.Mezi tím si oloupeme česnek a cibuli. Rajčata rozpulme a na středně hrubém struhadle nastrouháme bez kůže do misky.Cibuli nakrájíme na jemno.Až se nám lilky a papriky upečou necháme je chladnout na teplotu příjemnou do ruky a oloupeme od kůže,u paprik odstraníme také semínka .Při loupáni šťávy z lilku a paprik sbíráme,máji vynikající grilovanou chut.Potom je nasekáme na jemno.Na pánví rozehřejeme olej přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět hned na ni vyklopíme lilky a papriky po minutce vlijeme nastrouhaná rajčata vše vaříme 10 minut a pomalu mícháme.Prolisujeme česnek a ještě vaříme 5 minut .Nezapomeneme osolit a třeba i trošku opepřit ,kdo má rád pikantní .Měla by s toho vzniknout hmota podobna kaši .po vychlazení skladuji v krabici klik-klak je vzduchotěsná a tak mi vydrží v lednici týden bez problému.Přeji všem dobrou chut :-) Osobně používám na chleba, ke steakům,pod dušenou zeleninu nebo na těstoviny- fantazii se meze nekladou :-)

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři