Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Domácí játrová paštika (1 porce-15g)

Zpět
  • Autor: MiryJamT
  • Uživatelský recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, můžou se přidat sušený brusinky, švestky nebo mandle, fantazii se meze nekladou

Energetická hodnota celkem: 1320 kJ

Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 9, SAFA (g): 10, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 132 kJ

Bílkoviny (g): 2.9, Tuky (g): 1.7, Sacharidy (g): 0.9, SAFA (g): 1, Cukry (g): 0.5, Vláknina (g): 0.1, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Na másle osmažíme cibulku, přidáme játra a dusíme, dokud se ze směsi nevydusí voda. Necháme vystydnout, rozmixujeme i s mlékem. To přidáváme postupně, dokud nedocílíme požadované hustoty. Osolíme a opepříme. Nakonec můžeme přidat sušené ovoce nebo ořechy.

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

08. 09. 2015 09:26
Kolegyně dělá také domácí paštiku - je vynikající, ale dietní asi moc ne. Máslo a mléko nahrazuje 30% šlehačkou a přidává brusinky.
Bozulko - ta je tak dobrá, že s trvanlivostí, bych si hlavu nedělala :-).
29. 07. 2015 02:18
Tak tohle bych chtěla někdy vyzkoušet.
05. 04. 2015 18:31
Zdá se to jednoduché, jen by mě zajímalo, jakou konzistenci mám očekávat po ztuhnutí. Pokud ztuhne dostatečně, tak bych to zkusila dát do formy na biskupský chlebíček (nebo srnčí hřbet) a tu nejdřív vyložit tenkými plátky angl. slaniny. Sice to na dietě moc nepřidá, ale zato na chuti ...!
09. 10. 2013 14:18
Jak dlouho paštika vydrží?

Naši partneři