Kategorie receptů
- Autor: Daranea
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 150 |
Celer bulva | 150 |
Petržel - kořen | 150 |
Červená řepa | 200 |
Cibule | 50 |
Olej palmojádrový, kokosový | 50 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, nové koření, bobkový list, kmín
Energetická hodnota celkem: 3300 kJ
Bílkoviny (g): 12,
Tuky (g): 52,
Sacharidy (g): 69,
SAFA (g): 43,
Cukry (g): 41,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 660 kJ
Bílkoviny (g): 2.4, Tuky (g): 10.4, Sacharidy (g): 13.8, SAFA (g): 8.6, Cukry (g): 8.2, Vláknina (g): 3.6, Sůl (g): 0
Postup přípravy
K zeleninovému základu můžeme přidat jakoukoli další libovolnou zeleninu. zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky, proužky kostičky, jak kdo chce, cibulku zpěníme na oleji a přidáme zeleninu, krátce opečeme a zalijeme vodou, přidáme sůl, kmín, pepř, nové koření a bobkový list a necháme vařit do měkka část libovolné zeleniny můžeme nechat stranou na ozdobu hotové polévky ovařenou zeleninu mixujeme do hladka, předtím ale vybereme všechny kuličky a list do hotové polévky vložíme drobně nakrájenou zeleninu a necháme chvilku povařit, z celeru nakrájíme drobné hranolky, které usmažíme, necháme vykapat a sypeme do polévky na talíři
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.