Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Bramborový salát odlehčený se zakysanou smetanou a cibulkou

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 7.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 8012 kJ

Bílkoviny (g): 41, Tuky (g): 96, Sacharidy (g): 229, SAFA (g): 52, Cukry (g): 55, Vláknina (g): 25, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1145 kJ

Bílkoviny (g): 5.9, Tuky (g): 13.7, Sacharidy (g): 32.7, SAFA (g): 7.4, Cukry (g): 7.9, Vláknina (g): 3.6, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Uvařené brambory (nejlépe den předem) oloupeme a pokrájíme na kostičky. Vezmeme jednu velkou červenou cibuli a jednu malou žlutou, obě pokrájíme na drobno. Jarní cibulku pokrájíme na kolečka, pažitku na drobno. Nadrtíme asi 10-15 kuliček čtyřbarevného pepře (ev. stačí i černý) Na oleji orestujeme cibuli s nadrceným pepřem, až cibule zesklovatí, pak přidáme pokrájené brambory a také lehce orestujeme. Vše dáme do hluboké misky, osolíme, promícháme a necháme trochu vychladnout. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a jarní cibulku s pažitkou. Případně ještě dochutíme solí nebo pepřem. Salát je nejlepší čerstvý, ale můžeme ho také dát do ledničky a použít později.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

13. 11. 2015 17:58
Já mám recept od kuchaře Radka Kašpárka, kdysi uváděl pořad o vaření na TV Barrandov - a ten tam kyselý okurek nedával ... ale salát je opravdu vynikající, řekla bych že je lepší než na první pohled podle surovin vypadá, osobně mi chutná mnohem víc než klasický bramborový salát
13. 11. 2015 09:13
Uznávám, že je vynikající, ten mě naučila babička a říkala mu chudý salát. Ještě trošku kyselé okurky.

Naši partneři