Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kinder mléčný řez light

Zpět
  • Autor: Elulenka
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 30.00

Ingredience

Dochucovadla:

kypřící prášek, citronová kůra

Energetická hodnota celkem: 12735 kJ

Bílkoviny (g): 131, Tuky (g): 95, Sacharidy (g): 414, SAFA (g): 55, Cukry (g): 314, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 425 kJ

Bílkoviny (g): 4.4, Tuky (g): 3.2, Sacharidy (g): 13.8, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 10.5, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

6 vajec, 8 lžic krystalového cukru, 4 zarovnané lžíce kakaa, 2 lžíce oleje, 10 lžic polohrubé mouky a špetka prášku do pečiva - to jsou suroviny pro přípravu těsta. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme kakao, olej a mouku, do které jsme přimíchali KPP. Nakonec přimícháme sníh vyšlehaný z bílků. Připravíme si 2 nízké plechy (asi 30 x 40 cm), vyložíme je pečícím papírem, který vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rozdělíme na poloviny, nalijeme na plech a rozetřeme. Pečeme v předehřáté horkovzdušné troubě při 150°C asi 10 minut nebo v elektrické předehřáté na 170 - 180°C asi 8 minut. Je opravdu nutné dobu pečení dodržet, i když vršek těsta nevypadá dopečený. Ušleháme náplň ze 2 vaniček tvarohu, 1 vanilkového cukru, 1 zakysané smetany , špetky citronové kůry a 7 lžic medu. Vychladlé těsto namažeme náplní, přiklopíme a dáme ztuhnout do lednice. Povrch můžeme pokapat čokoládou.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři