Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Perkelt (vepřové libové maso)

Zpět
  • Autor: Tanein
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

červená paprika, sůl nebo podravka

Energetická hodnota celkem: 2636 kJ

Bílkoviny (g): 66, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 29, SAFA (g): 10, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1318 kJ

Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 13.5, Sacharidy (g): 14.5, SAFA (g): 5, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Nejprve si nakrájíme cibulku na kostičky, pak maso na kostky a pak rajčata a papriku. Do hrnce nebo na pánev dáme olej (v originálním receptu mé babičky je sádlo) a na něm smažíme cibulku. Já jsem použila minimální množství oleje, ale chce to opravdu hlídat aby se nepřipekla. Pak přidáme maso a když se zatáhne tak červenou mletou papriku - může být i pálivá. Osolíme a přidáme rajčata a zelenou (bílou) papriku. Pokud chcete, lze přidat i chilli papričku. Dusíme ve vlastní šťávě do měkka. Můžeme malinko podlít. Na dochucení lze použít podravku. Část masa můžeme nahradit masem sojovým nebo šmakounem. Jako přílohu můžeme volit těstoviny, rýži, halušky a nebo stačí celozrnný chléb.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

09. 07. 2013 11:22
Zítra bude na oběd díky
04. 03. 2013 10:01
Říkala jsem si, že musím vyzkoušet i něco jiného než pořád drůbež.... :-)
03. 03. 2013 18:53
Určitě vyzkouším, díky.

Naši partneři