Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

rizoto s lilkem

Zpět
  • Autor: Chukkatkka
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 127.00

Ingredience

Dochucovadla:

dochutime soli pepřem, do zakladu pod ryži je mozno dat i cesnek podle chuti

Energetická hodnota celkem: 6740 kJ

Bílkoviny (g): 59, Tuky (g): 67, Sacharidy (g): 194, SAFA (g): 40, Cukry (g): 29, Vláknina (g): 20, Sůl (g): 13

Energetická hodnota na 1 porci: 53 kJ

Bílkoviny (g): 0.5, Tuky (g): 0.5, Sacharidy (g): 1.5, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 0.2, Vláknina (g): 0.2, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Rýži propláchneme a pak lehce osmahneme na oleji, pridame cesnek, mrazene fazolky a hrasek, zalejeme 400ml bujonu (slepici), nechame probublavat, pak dolejeme dalsimi 400ml horke vody, nechame ryzi zmeknout.. vedle na panvi opeceme na kolecka nakrajeny parek, dame bokem, pak na stejne panvi opeceme na oleji lilek nakrajeny na vetsi kostky (2x2cm), opekame asi 3min, lilek jsme predtim nasolili bylinkovou soli na kazde strane, na panvi je mozne ho trochu podlit vodou ke konci smazeni.. dame bokem k párkum, na stejne panvi na trose Hané osmahneme cibuli nakrajenou na pulkolečka, jen nechame zesklovatet. Hrnec, kde máme varenou ryzi, by mel byt celokovovy, aby se dal šoupnout do trouby. Do uvarene ryze zamichame parek a lilek, pak navrch poklademe syr a na syr navrstvime osmazenou cibulku. Dame do trouby, kde pustime gril z vrchu, na 150° asi na 5minut, ale hlidáme, aby se cibule nepripalila.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři