Kategorie receptů
- Autor: klaudina
- Doba přípravy (min.): 75
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tvaroh odtučněný průměr | 250 |
Smetana zakysaná 15% | 150 |
Vlašské ořechy | 50 |
Modifast Pudink (v suchém stavu) | 37 |
Citronová šťáva | 10 |
Višně kompotované | 100 |
Vejce celá průměr | 110 |
Dochucovadla:
Možno přidat hnědý cukr, koláč je díky smětaně relativně kyselý- ale zase dietní :).
Energetická hodnota celkem: 4728 kJ
Bílkoviny (g): 68,
Tuky (g): 68,
Sacharidy (g): 62,
SAFA (g): 26,
Cukry (g): 34,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 788 kJ
Bílkoviny (g): 11.3, Tuky (g): 11.3, Sacharidy (g): 10.3, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 5.7, Vláknina (g): 1.2, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Tvaroh smíchejte se smetanou, přidejte žloutky (2) a vanilkový pudink (6 lžic = celý). Dobře promíchejte. Formu o průměru 18 cm vymastěte máslem a posypejte strouhanými ořechy. Bílky (2) vyšlehejte dotuha a vmíchejte do tvarohové hmoty. Potom ji vlijte do formy, třešně rovnoměrně rozložte po povrchu a zlehka je přitlačte (možno jakékoliv jiné ovoce). Pečte v předehřáté troubě cca na 160 stupňů po dobu jedné hodiny, koláč vyndejte z formy až po vychladnutí. 788 kJ/1 díl koláče (celkem 4728 kj)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.