Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Tvarohový koláč

Zpět
  • Autor: klaudina
  • Doba přípravy (min.): 75
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

Možno přidat hnědý cukr, koláč je díky smětaně relativně kyselý- ale zase dietní :).

Energetická hodnota celkem: 4728 kJ

Bílkoviny (g): 68, Tuky (g): 68, Sacharidy (g): 62, SAFA (g): 26, Cukry (g): 34, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 788 kJ

Bílkoviny (g): 11.3, Tuky (g): 11.3, Sacharidy (g): 10.3, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 5.7, Vláknina (g): 1.2, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Tvaroh smíchejte se smetanou, přidejte žloutky (2) a vanilkový pudink (6 lžic = celý). Dobře promíchejte. Formu o průměru 18 cm vymastěte máslem a posypejte strouhanými ořechy. Bílky (2) vyšlehejte dotuha a vmíchejte do tvarohové hmoty. Potom ji vlijte do formy, třešně rovnoměrně rozložte po povrchu a zlehka je přitlačte (možno jakékoliv jiné ovoce). Pečte v předehřáté troubě cca na 160 stupňů po dobu jedné hodiny, koláč vyndejte z formy až po vychladnutí. 788 kJ/1 díl koláče (celkem 4728 kj)

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři