Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Ryba v mandlové krustě s bylinkami

Zpět
  • Autor: Jirina55
  • Doba přípravy (min.): 15
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

šťáva z citrónu, sůl, bylinky

Energetická hodnota celkem: 5513 kJ

Bílkoviny (g): 144, Tuky (g): 79, Sacharidy (g): 11, SAFA (g): 29, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1378 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 19.8, Sacharidy (g): 2.8, SAFA (g): 7.3, Cukry (g): 0.8, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Rybu - doporučuji candáta nebo lososa či pstruha ale poslouží i kterákoliv jiná netučná ryba - nejméně 12 hodin marinuji v citronové šťávě ale dalo by se použít i bílé víno. Během marinády se citrónová šťáva do ryby vsákne. Před vlastní tepelnou úpravou rybu osolíme - candát se solí o něco víc, než je běžné solení a obalíme rozšlehaném vejci, do kterého jsme vmíchali mandlové lupínky a pak už jenom opečeme na pánvičce. Po dopečení posypeme před podáním nasekanými sezonními bylinkami. Podáváme nejlépe s brambory.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři