Kategorie receptů
- Autor: Marcelah
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čočka červená (v suchém stavu) | 150 |
Cibule | 100 |
Mouka pšeničná celozrnná | 20 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 5 |
Olej palmojádrový, kokosový | 4 |
Petržel - nať | 20 |
Česnek | 4 |
Ocet | 10 |
Dochucovadla:
2 bobkové listy mletý bílý pepř sůl
Energetická hodnota celkem: 2767 kJ
Bílkoviny (g): 40,
Tuky (g): 6,
Sacharidy (g): 107,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 346 kJ
Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 0.8, Sacharidy (g): 13.4, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na lžíci oleji osmahneme na kostičky nakrájenou velkou cibuli a lžíci celozrnné mouky. Zředíme 1,5 litrem vody, přidáme propláchnutou červenou čočku, 2 bobkové listy, špetku mletého bílého pepře a 10 minut vaříme, až čočka změkne. Dolijeme podle potřeby vodu a polévku dochutíme stroužkem česneku, 1 lžičkou soli, 1 lžičkou cukru a lžící citronového octa. Necháme přejít varem, vyjmeme bobkové listy a posypeme petrželkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.