Kategorie receptů
- Autor: vitek75
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Fazole (v suchém stavu) | 100 |
Vejce celá průměr | 55 |
Mandle | 35 |
Želatina (v suchém stavu) | 10 |
Džem průměr | 35 |
Dochucovadla:
Sweetiva, badyán, sůl
Energetická hodnota celkem: 3115 kJ
Bílkoviny (g): 44,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 85,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 33,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 779 kJ
Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 21.3, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Fazole Adzuki namočíme na 1-2 dny do vody. Poté vodu vyměníme za novou, přidáme 1 čajovou lžičku soli a uvaříme do měkka 25 minut. Fazole slijeme a necháme vychladnout. V nožovém sekáčku nebo mixérem uděláme z fazolí pastu. K ní přidáme 15 tablet sladidla rozmíchané v 50 ml vody, vejce, badyán a na hrubo nasekané mandle. Řídké těsto nalijeme do malé dortové formy a pečeme v troubě při 150 °C asi 25 minut, poté necháme vychladnout. Mezitím si připravíme želatinu, kterou rozpustíme v 200 ml horké vody a přidáme džem výrazné chuti (ostružiny, šípky, švestková povidla). Skoro vychladlou želatinu nalijeme na vychladlý korpus a necháme do druhého dne v chladu utuhnout. Krájíme na čtvrtiny.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.