Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

fazolová buchta s ovocným želé

Zpět
  • Autor: vitek75
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

Sweetiva, badyán, sůl

Energetická hodnota celkem: 3115 kJ

Bílkoviny (g): 44, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 85, SAFA (g): 5, Cukry (g): 33, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 779 kJ

Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 21.3, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Fazole Adzuki namočíme na 1-2 dny do vody. Poté vodu vyměníme za novou, přidáme 1 čajovou lžičku soli a uvaříme do měkka 25 minut. Fazole slijeme a necháme vychladnout. V nožovém sekáčku nebo mixérem uděláme z fazolí pastu. K ní přidáme 15 tablet sladidla rozmíchané v 50 ml vody, vejce, badyán a na hrubo nasekané mandle. Řídké těsto nalijeme do malé dortové formy a pečeme v troubě při 150 °C asi 25 minut, poté necháme vychladnout. Mezitím si připravíme želatinu, kterou rozpustíme v 200 ml horké vody a přidáme džem výrazné chuti (ostružiny, šípky, švestková povidla). Skoro vychladlou želatinu nalijeme na vychladlý korpus a necháme do druhého dne v chladu utuhnout. Krájíme na čtvrtiny.

Fotografie

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

14. 05. 2013 07:06
Vypadá to zajímavě.Nenapadlo mě takto využít fazole...
14. 05. 2013 06:46
to vypadá dobřeeeeee
14. 05. 2013 06:26
Díky,Vítku :-) fazola jako takové,nejsou moje nejoblíbenější,ale takhle jsem ještě nezkusila....vyzkouším :-))
14. 05. 2013 06:15
Tak tohle by mne nenapadlo, někdy vyzkouším. děkuji.
13. 05. 2013 23:16
No krása ! Že bych konečně začal jíst ty fazole ? Luštěniny- důležité. A se želatinou ? Samý dobrý věci. Děkuji, Vítku.

Naši partneři