Kategorie receptů
- Autor: Marcelah
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Dýně | 1000 |
Máslo čerstvé | 10 |
Cibule | 150 |
Česnek | 6 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 300 |
Petržel - nať | 10 |
Dýňová semínka | 64 |
Dochucovadla:
mletý bílý pepř sůl
Energetická hodnota celkem: 3710 kJ
Bílkoviny (g): 41,
Tuky (g): 41,
Sacharidy (g): 87,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 56,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 464 kJ
Bílkoviny (g): 5.1, Tuky (g): 5.1, Sacharidy (g): 10.9, SAFA (g): 1.6, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 3.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
V hrnci na rozpuštěném másle necháme zesklovatět na kostičky nakrájené dvě cibule, přidáme omytou semen zbavenou na kousky nakrájenou dýni a česnek a chvíli společně restujeme. Pak zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme 20 minut. Přilijeme mléko a 1 lžíci citronové šťávy. Rozmixujeme ponorným mixerem na hladký krém a necháme přejít var. Nakonec posypeme zelenou petrželkou. Servírujeme s dýňovým semínkem (8 g na jednu porci).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.