Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Chilli con carne

Zpět
  • Autor: radkam3
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, majoránka, pepř, chilli, kmín

Energetická hodnota celkem: 11869 kJ

Bílkoviny (g): 88, Tuky (g): 218, Sacharidy (g): 117, SAFA (g): 107, Cukry (g): 57, Vláknina (g): 42, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1978 kJ

Bílkoviny (g): 14.7, Tuky (g): 36.3, Sacharidy (g): 19.5, SAFA (g): 17.8, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Nakrájejte cibuli a nechat na oleji zesklovatět. Přidejte na kostičky nakrájenou červenou papriku, plátky česneku, chilli, sladkou papriku a kmín. Za stálého míchání smažte 5 minut. Ztlumte plamen, přidejte do pánve mleté maso a vařečkou se ho snažte rozdělit na co nejmenší kousky. 5 minut rychle míchejte tak, aby se maso rozdělilo na hrudky a bylo stejnoměrně opečerné. Udržujte střední plamen, maso by mělo být usmažené, nikoli dušené. Mezitím kostku bujonu rozpusťte ve 300 ml horké vody. Vývar přilijte do pánve. Do pánve přilijte konzervovaná rajčata, přisypte majoránku, cukr, sůl a pepř. Místo cukru můžete dát 2 malé kostičky čokolády. Na závěr přidejte rajčatový protlak a všechno důkladně promíchejte. Směs přiveďte k varu a přiklopte pokličkou. Co nejvíc stáhněte plamen a nechte 20 minut probublávat. Občas zamíchejte a zkontrolujte, jestli se omáčka nepřichytává nebo jestli se příliš neodpařila. Pokud ano, přidejte vodu. Fazole z konzervy slijte, a přidejte do pánve. Znovu pokrm přiveďte k varu a ještě 10 minut poduste. Správné chilli con carne by mělo být husté a šťavnaté.Ochutnejte a podle chuti dosolte a opepřete. Potom už jen odklopte pokličku a nechte chilli aspoň 10 minut stát. Je důležité, aby se chuti rozložily a maso natáhlo všechyn vůně.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři