Kategorie receptů
- Autor: Tereza.Cisarova
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Med | 60 |
Mrkev | 150 |
Mouka pšeničná polohrubá | 150 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Vejce celá průměr | 110 |
Jablka | 200 |
Dochucovadla:
přášek do pečiva, soda, skořice, sůl
Energetická hodnota celkem: 5154 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 33,
Sacharidy (g): 205,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 81,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 430 kJ
Bílkoviny (g): 2.4, Tuky (g): 2.8, Sacharidy (g): 17.1, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
www.recepty.cz Oloupat mrkve a nastrouhat je na velkých dírách struhadla (celkově asi 500 ml), přidat rozvařená jablka nebo přesnídávku (190), kůru a šťávu z citronu. V jiné misce, smíchat dohromady mouku, cukr nebo med, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžičku jedlé sody, skořici a sůl. Skořicí rozhodně nešetřit. Přidat olej, vejce, tvaroh a zamíchat vše do hladka. Přidat směs mrkve a smíchat. Po upečení nechat trochu vychladnout a vyklopit je na mřížku. Muffinky lze zamrazit na 3 týdny. Ideální na svačinu k odpolední kávě nebo 2 na snídani pro milovníky sladkých snídaní.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.